Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ...



Ανήμερα του Σταυρού, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1814, στην Οδησσό και με τον πόθο για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού να πυρώνει τις καρδιές τους και τις καρδιές ολόκληρου του Γένους, συναντιούνται και ιδρύουν την Φιλική Εταιρία, ο 35χρονος Νικόλαος Σκουφάς από το Κομπότι της Άρτας, ο 42χρονος Εμμανουήλ Ξάνθος από την Πάτμο και ο 26χρονος Αθανάσιος Τσακάλωφ από τα Γιάννενα... Στόχος της ήταν η προετοιμασία του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων και ο τρόπος δράσης και εξάπλωσης της συνωμοτικός. Η Φιλική Εταιρεία οργανώθηκε με μεγάλη μυστικότητα. Οι Φιλικοί μυούνταν στην Εταιρεία με μυστικό όρκο και επικοινωνούσαν με κώδικες, ψευδώνυμα και συνθηματικές λέξεις. Σκοπός της η γενική επανάσταση των Ελλήνων για την «ανέγερσιν και απελευθέρωσιν του Ελληνικού Έθνους και της Πατρίδoς μας», όπως λέει ο Ξάνθος στα «Aπομνημονεύματά» του «Δια να ενεργήσωσι μόνοι των ό,τι ματαίως από πολλού χρόνου ήλπιζον από την φιλανθρωπίαν των χριστιανών βασιλέων...»
Μετά τα πρώτα χρόνια και εως το 1821, η ανάπτυξη της Φιλικής Εταιρίας είναι αντυπωσιακή και μέλη της ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους μυημένους οι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Αναγνωσταράς, ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Δικαίος (Παπαφλέσσας), οι Φαναριώτες Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και Νέγρης, οι μεγαλοκαραβοκύρηδες Κουντουριώτηδες, οι μεγαλοκoτζαμπάσηδες Ζαΐμης, Λόντος, Νοταράς, ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός κ.ά.
Με πυραμιδοειδή διάρθροση και στην κορυφή την "Αόρατο Αρχή" οι εντολές της εκτελούνταν ασυζητητί από τα μέλη της που είχαν ορκιστεί για τον μεγάλο σκοπό... «Ορκίζομαι εις το όνομα της αληθείας και της δικαιοσύνης, ενώπιον του Υπερτάτου Όντος, να φυλάξω, θυσιάζων και την ιδίαν μου ζωήν, υποφέρων και τα πλέον σκληρά βάσανα το μυστήριον, το οποίον θα μου εξηγηθεί και ότι θα αποκριθώ την αλήθειαν εις ό,τι ερωτηθώ».

To 1818 ή έδρα της Φιλικής Εταιρίας μταφέρερετε στην Κωνσταντινούπολη και την ίδια χρονιά σε ηλικία 39 χρονών ο Νικόλαος Σκουφάς πεθαίνει αφήνωντας δυσαναπλήρωτο κενό. Αλλά το 1820 χρονιά καταλύτης για την Εταιρία και τον Αγώνα, την αρχηγία της αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης. Δυό χρόνια πριν ο Ιωάννης Καποδίστριας είχε αρνηθεί την είσοδο του στην Φ.Ε. πιστεύοντας μάλιστα πως οι Φιλικοί θα έφεραν την ευθύνη για τον όλεθρο που προμηνυόταν στην Ελλάδα...
Σχεδόν 200 χρόνια μετά, στην σημερινή και εως τώρα απελευθερωμένη Ελλάδα, οι σκοποί και η δράση της Φιλικής Εταιρίας συνεχίζουν να εμπνέουν και να δείχνουν τον δρόμο για την Εθνική ολοκλήρωση και την λύτρωση ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Πατρίδας, που παραμένει κάτω από τον ζυγό, αλλά και την αποτίναξη της εσωτερικής σκλαβιάς...

7 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΛΑΡΑ

Θα ακολουθησει ένα μικρο αφιερωμα στον μεγάλο ελληνόψυχο τραγουδιστη Στέλιο Καζαντζιδη.΄Κάνοντας κλικ εδω μπορειτε να κατεβάσετε το τραγουδι του Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
ε τον Αύγουστο του 1931 στη Νέα Ιωνία . Η μητέρα του ήταν πρόσφυγας απο τα μέρη της Τουρκίας . Απο αυτήν και την γιαγιά του άκουγε σαν παιδί όλα τα λαϊκά τραγούδια που έφεραν οι πρόσφυγες . Η γιαγιά του του έλεγε τραγούδια και τον νανούριζε από μωρό . Όπως λέει ο ίδιος , νομίζει οτι απο αυτήν πήρε τις τεχνικές , τις αναπνοές , το κλάμα στην φωνή . Ως την στιγμή που τον ανέλαβε ο μεγάλος δάσκαλος Στέλιος Χρυσίνης και του δίδαξε τα λαϊκά .
Μεγαλώνοντας , δούλεψε σ'ένα εργοστάσιο στην Νέα Ιωνία . Μια μέρα λοιπόν , τον φωνάζει το αφεντικό του και του λέει οτι έχει καταπληκτική φωνή , και του κάνει δώρο μια κιθάρα . Ο Στέλιος όσες ώρες δεν δούλευε καθόταν στο σπίτι και προσπαθούσε να μάθει τραγούδια στην κιθάρα . Μια μέρα , κάποιος περαστικός τον άκουσε να τραγουδάει και του πρότεινε να τραγουδίσει στην ταβέρνα του . Έτσι έγινε η αρχή . Ο Στέλιος Καζαντζίδης βρίσκετε στην "Κολούμπια" χωρίς να έχει ιδέα απο δισκογραφία . Οι συνθέτες δεν μπορούν ακόμα να προσδιορίσουν τη φωνή του και κάνουν πειράματα . Ώσπου ο Χρυσίνης του λέει να αφήσει τα ρεμπέτικα και να τραγουδίσει πονεμένα τραγούδια . Όπως και έγινε . Ταγούδησε συνθέσεις του Τσιτσάνη , Μητσάκη , Ζαμπέτα και άλλων πολλών . Τα περισσότερα απο τα τραγούδια που του έδιναν τα άλλαζε , πρόσθετε λαρυγγισμούς δικούς του και αυτοσχεδίαζε. Ο μόνος που δεν δεχόταν να πειράζει τα τραγούδια του ήταν ο Μανωλης Χιώτης .
Είχε μια μακρόχρονη σχέση με την Καίτη Γκρευ . Όταν χώρισε ο Στέλιος άρχισε να γίνετε επιφυλακτικός με τις γυναίκες .Ώσπου στην Θεσσαλονίκη , στο κέντρο "Πανόραμα" γνωρίζει την Μαρινέλλα . ʼρχισαν να κάνουν στενή παρέα , οι φωνές τους ταίριαζαν απόλυτα και αποφάσισαν να παντρευτούν . Κάποια στιγμή ήρθε ο χωρισμός άλλα έμειναν πάντα φίλοι . Μετά απο χρόνια γνώρισε και παντρεύτηκε την κυρα-Βάσω , η οποία όπως λέει ο Στέλιος είναι "Θησαυρός" .
Μεγάλη αδυναμία του Στέλιου Καζαντζίδη η θάλασσα και το ψάρεμα . Καημός του να αποκτήσει μια δικιά του βάρκα και το κατόρθωσε. Αδυναμία όμως είχε και στην μητέρα του Γεσθημανή, η οποία είχε σαν τελευταία επιθυμία της να βάλει ο Στέλιος την φωτογραφία της στο δίσκο του . Η επιθυμία της εκπληρώθηκε και ο δίσκος "Ελεύθερος" αφιερώθηκε σε εκείνη .


http://www.youtube.com/v/1lpYvtHsjNU&hl=en&fs=1"> name="allowFullScreen" value="true">http://www.youtube.com/v/1lpYvtHsjNU&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
http://www.youtube.com/v/OD3wvN2_FHI&hl=en&fs=1"> name="allowFullScreen" value="true">http://www.youtube.com/v/OD3wvN2_FHI&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
http://www.youtube.com/v/hVZkdjYB97A&hl=en&fs=1"> name="allowFullScreen" value="true">http://www.youtube.com/v/hVZkdjYB97A&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
http://www.youtube.com/v/nxxoEG_x04U&hl=en&fs=1"> name="allowFullScreen" value="true">http://www.youtube.com/v/nxxoEG_x04U&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Βολιβία. Ο Μοράλες λέει πως θα υπερασπιστεί την αλλαγή ή θα πεθάνει για την πατρίδα.

Να ένας άλλος γνησιος πατριώτης για την χωρα του ομως

Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, αντιμέτωπος με την κρίση που έχει προκληθεί από τις επαρχίες τις οποίες ελέγχει η αντιπολίτευση, δήλωσε σήμερα πως θα υπερασπιστεί "την αλλαγή" ή θα "πεθάνει για την πατρίδα".

"Πάντα φωνάζαμε πατρίδα ή θάνατος. Αν δεν μπορούμε να νικήσουμε, πρέπει να πεθάνουμε για την πατρίδα και για τον βολιβιανό λαό", δήλωσε ο Μοράλες μιλώντας σ' ένα πλήθος υποστηρικτών του στην περιφέρεια της Κοτσαμπάμπα (κεντρική Βολιβία).

Η έκκληση αυτή διατυπώνεται λίγες ώρες έπειτα από μια προσπάθεια συμφιλίωσης που οργανώθηκε το πρωί στη Λα Πας ανάμεσα στην κυβέρνηση και έναν εκπρόσωπο των κυβερνητών που έχουν στασιάσει εναντίον του.

Η Βολιβία, η φτωχότερη χώρα της Νότιας Αμερικής, συγκλονίζεται εδώ και πολλές ημέρες από ένα κύμα βίας, που έχει ξεσπάσει στις πλούσιες περιφέρειες, οι οποίες αντιτίθενται στο σοσιαλιστικό πρόγραμμα του Μοράλες, πρώτου αυτόχθονα ηγέτη της χώρας.

"Αυτή τη δημοκρατική και πολιτιστική επανάσταση, πρέπει να την τελειώσουμε", δήλωσε ο Μοράλες, ο οποίος θέλει να αναδιανείμει τον πλούτο υπέρ των φτωχών κοινοτήτων των ʼνδεων που αποτελεούν την πλειοψηφία του πληθυσμού.

"Το να φτάσουμε στην εξουσία δεν ήταν εύκολο (...) το καταφέραμε χάρη στις προσπάθειες όλων μας και αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να έγινε μάταια", τόνισε ακόμη.

εμείς άραγε έχουμε τέτοιους πολιτικους που να έχουν τέτοια ιδεολογία,δηλαδη πατριδα η θάνατος;

Πλοίο με 341 λαθρομετανάστες εντόπισε η ιταλική ακτοφυλακή στη Λαμπεντούζα.

Η ακτοφυλακή του μικρού νησιού Λαμπεντούζα της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε τη νύχτα ένα μικρό πλοίο με 341 λαθρομετανάστες το οποίο συνόδευσε ως το νησί. Το σκάφος, μήκους 20 μέτρων, το οποίο εντοπίστηκε νοτιοανατολικά του νησιού, μετέφερε 246 άνδρες, 67 γυναίκες και 26 παιδιά. Στα τέλη Αυγούστου, στο κέντρο υποδοχής της Λαμπεντούζα, νοτίως της Σικελίας, βρίσκονταν 2.000 λαθρομετανάστες, αριθμός ρεκόρ δεδομένου ότι διαθέτει μόνο 850 θέσεις.

Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που έχουν φθάσει στις ιταλικές ακτές διπλασιάσθηκε κατά τους επτά πρώτους μήνες του έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2007, ξεπερνώντας τις 15.000.

Ημέρα μνήμης η σημερινή...



Επέτειος εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας σήμερα, για όλους αυτούς που χάθηκαν, μέρα περισυλλογής για τον πατριώτη έλληνα, που έχασε ένα κομμάτι από τις σάρκες του.Η Μικρά Ασία τι μπορεί να λέει σήμερα,ύστερα από τόσα χρόνια που πέρασαν,για τα εκατομμύρια ελλήνων που δεν αξιώθηκαν να ζήσουν στους τόπους των πατέρων τους,για τα εκατομμύρια μικρασιάτες που άφησαν τα οστά τους εκεί,που δε μπόρεσαν να αποφύγουν τον εξευτελισμό,τη σφαγή, τον πόνο, που δε μπόρεσαν να βρουν μια θέση σε ένα πλοίο για το Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη ή την Μυτιλήνη και τη Χίο, να γλυτώσουν το θάνατο που τους πλησίαζε, μα και τους χιλιάδες φαντάρους που πότισαν με το αίμα τους τις όχθες του Σαγγάριου κι αλλού, που άφησαν τα οστά τους στα ιερά χώματα της πέραν του Αιγαίου γης.

Μέρα ανείπωτου βουβού πόνου, για όλα όσα χάθηκαν...
Ώς πότε άραγε;

www.kostasxan.blogspot.com

Γερμανία: ο ταμίας του NPD καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και οκτώ μηνών για απάτη.

σας το αντιγραφω όπως το βρηκα από την ακόλουθη διεύθυνση http://www.express.gr/news/world/74982oz_2008091474982.php3

Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε τον ταμία της εθνικής οργάνωσης του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (Nationaldemokratische Partei Deutschlands, NPD) σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και οκτώ μηνών για απάτη. Ο Έρβιν Κέμνα, 57 ετών, ομολόγησε ότι μετέφερε κεφάλαια από τα ταμεία του ξενοφοβικού(εδώ βλεπετε τις γνωστές φράσεις που χρησιμοποιούν οι παγκοσμιοποιήτές για να πολεμησουν τον εθνικισμό) κόμματος σε προσωπικούς του λογαριασμούς.

Το κόμμα, το οποίο λαμβάνει ευρείες κρατικές ενισχύσεις βάσει του νόμου που προβλέπει ενίσχυση κομμάτων βάσει του εκλογικού τους ποσοστού, έχει δεχθεί επανειλημμένως κριτική για την κακή επίβλεψη των οικονομικών του. Το NDP έχει καταλάβει έδρες σε δύο από 16 τοπικά κοινοβούλια της ομοσπονδιακής δημοκρατίας αλλά δεν εκπροσωπείται στην ομοσπονδιακή βουλή. Οι Γερμανικές αρχές έχουν συζητήσει τρόπους για την κατάργηση των κρατικών ενισχύσεων προς το κόμμα, που περιλαμβάνει στους κόλπους του πολλούς νεοναζί.

Ομοσπονδιακοί κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι είχαν επιβάλει πρόστιμα ύψους 870.000 ευρώ στο NPD για οικονομικές ατασθαλίες. Ο Κέμνα ομολόγησε, στην δίκη του στο Μύνστερ, την ενοχή του σε 80 περιπτώσεις απάτης, που αφορούν 741.000 ευρώ. Η προφυλάκισή του διήρκεσε επτά μήνες. Εισαγγελείς τόνισαν ότι ο καταδικασθείς "παραβίασε κάθε κανόνα της λογιστικής" μετακινώντας τα κεφάλαια σε προσωπικούς του λογαριασμούς και λογαριασμούς της εταιρίας του, που εγκαθιστούσε κουζίνες σε σπίτια. Η εταιρία χρεωκόπησε.

Ο ΓΓ του NPD Πέτερ Μαρξ δήλωσε πως ελπίζει ορισμένα από τα κεφάλαια να ανασυρθούν από τους προσωπικούς λογαριασμούς του Κέμνα, προσθέτοντας πως αναμένει από τον πρώην ταμία του κόμματος, στο οποίο είχε ενταχθεί το 1974, να παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει η διαδικασία της διαγραφής του. Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Ούντο Φόιγκτ είπε στην διάρκεια έρευνας ότι δεν είχε πλήρη ενημέρωση όσον αφορά τα οικονομικά του κόμματος επί των ημερών του Κέμνα.

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΝΙΚΑ



Πριν από χρόνια ο ελληνισμός είχε κατορθώσει να αποκρούσει το απαράδεκτο σχέδιο Ανάν.
Τώρα χωρίς δημοψήφισμα, χωρίς χρονοτριβές και χωρίς πολλά λόγια η παράδοση της ελληνικής μεγαλονήσου Κύπρου στους κατακτητές της νομιμοποιείται.
Πόσοι από εσάς γνωρίζετε το περιεχόμενο των συζητήσεων μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τούρκων;
Ποια μορφή συγκυριαρχίας τους προσφέρουμε;
Γιατί βιαζόμαστε, αφού η κυριαρχία των αφεντικών της Τουρκίας έχει ημερομηνία λήξεως και μάλιστα κοντινή;
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

NΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ

[ag_Kosmas_main.jpg]

Νέο συμβόλαιο με το λαό ανήγγειλε ο Παπανδρέου και όλοι το δέχτηκαν με ανακούφιση, αφού ο πνιγμένος απο τα μαλλιά του πιάνεται. Φορολογικές ελαφρύνσεις που θα ισχύσουν κάποτε στο μέλλον όταν με το καλό γίνει κυβέρνηση ξανά το ΠΑΣΟΚ και φύγει η κακιά ΝΔ , που ήταν καλή όταν έφυγε το κακό ΠΑΣΟΚ, που όμως έγινε καλό τώρα που έγινε κακιά η τότε καλή ΝΔ.............
Για το κακό δεν φταίνε απλά τα κόμματα, αλλά το σύστημα στο οποίο όλα αναγκαστικά υπακούουν, από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο, δηλώνοντας οτι κάνουν ότι πει η Ευρωπαική Ένωση.
Ποιός κυβερνάει λοιπόν; τα κόμματα;
ΘΑΡΘΕΙ ΕΝΑ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΙΚΟ.ΜΗ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ, ΘΑ ΦΥΓΕΙ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΥΧΟΙ ΟΣΟΙ ΖΗΣΟΥΝΕ ΣΑΥΤΟ (Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός)

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ 47 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δώσει 46,8 δισεκατομμύρια δολάρια από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2009 για αμυντικές δαπάνες. Είναι ένα ποσό που αποτελεί ρεκόρ για την Ρωσία, αφού είναι κατά πολύ αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και βέβαια η απόφαση αυτή επηρεάστηκε και από την πρόσφατη σύγκρουση στη Γεωργία και τη στάση των Η.Π.Α

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΟΥΤΙΝ: ΟΙ Η.Π.Α. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν σε συνέντευξη που έδωσε σε γαλλική εφημερίδα το Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2008, δήλωσε ότι οι Η.Π.Α. πρέπει να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία. Όταν υπάρχει παγκόσμια κρίση, τα αμοιβαία συμφέροντα επιβάλλονται των αντιθέσεων, είπε. Περιμένω βελτίωση των σχέσεων και αφού οι Η.Π.Α. είναι αυτές που τις χάλασαν, αυτές πρέπει να κάνουν βήματα για να τις βελτιώσουν, πρόσθεσε ο κ. Πούτιν.
Επίσης έθεσε το θέμα των Αμερικανών πολιτών που βρέθηκαν στην ζώνη ασφαλείας στον πόλεμο με τη Γεωργία. Σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες, μόνο οι ντόπιοι, οι ειρηνευτικές δυνάμεις και παρατηρητές του Ο.Α.Σ.Ε. επιτρέπεται να βρίσκονται εκεί. Θα θέλαμε σίγουρα να μάθουμε τι έκαναν οι αμερικανοί πολίτες εκεί, τόνισε ο κ. Πούτιν. Και δεν ξέχασε βέβαια να θυμίσει ότι ο γεωργιανός στρατός εξοπλίστηκε και εκπαιδεύτηκε από Αμερικάνους.