Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Παραμένουν οι "εθνικοί" λόγοι για να παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟΣ ο φάκελος της ΚΥΠΡΟΥ (κυβέρνηση Καραμανλή)

"ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ο διαπρεπής νομικός Στέλιος Γρηγορίου τόλμησε!
Κατέθεσε σήμερα ΑΙΤΗΜΑ στον Υπουργό Δικαιοσύνης!
34 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, με ατιμώρητους τους υπεύθυνους για το Κυπριακό Ολοκαύτωμα, ο Στέλιος Γρηγορίου δίνει τη δυνατότητα στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας να ξεπλύνει μέρος των ντροπών του...
Αυτό το λυτρωτικό "αίτημα" κατατέθηκε στις 21 Ιούλη 2008: SibillaΣΗΜΕΡΑ - 6 Οκτώβρη 2008 - η κυβέρνηση Καραμανλή αρνήθηκε ν' ανοίξει ο Φάκελος της προδοσίας!
Η αποκάλυψη της προδοσίας παραμένει "μυστικό" των στοών και των κυβερνούντων!
Ο Στλέλιος Γρηγορίου ζητούσε το αυτονόητο:
Την ανάκληση της από 3.5.1976 Υπουργικής Αποφάσεως του Υπουργού Δικαιοσύνης Κων. Στεφανάκη εν συνδυασμώ προς την υπ’ αρ. 44/7.3.1975 Πράξιν του Υπουργικού Συμβουλίου ανεστάλη η ποινική δίωξις κατά απάντων των υπευθύνων της Κυπριακής τραγωδίας, διότι εκρίθη ότι «…ανακύπτει κίνδυνος να προκύψουν γεγονότα ικανά να διαταράξουν τας διεθνείς σχέσεις της Ελλάδος μετ’ άλλων κρατών…».
Σήμερα έφθασε η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ της κυβέρνησης του Καραμανλή!
Απάντηση στην ίδια γραμμή με τον θείο του Τριανταφυλλίδη...
Η επίσημη απάντηση, που κοινοποιήθηκε σήμερα, έχει τα εξής στοιχεία:
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Αρ. Πρωτ: 85146 οικ. ΛΕ/15/9/2008
Απορρίπτοντας το αίτημα αποκάλυψης της εθνικής προδοσίας, επισημαίνει ότι «δεν εκλείπουν οι λόγοι αναστολής των λόγων της ποινικής δίωξης των υπευθύνων για τα εγκλήματα της Κυπριακής τραγωδίας»"

sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

"Και οι μουσουλμάνοι τίμησαν τον Χριστόδουλο."

"Με εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η παρουσίαση του βιβλίου «Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, παρακαταθήκη λόγων» στην Ξάνθη. Πάνω από 1200 άτομα παρευρέθηκαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ελισσώ», ενώ αίσθηση προκάλεσε ότι περίπου το 1/3 του κοινού ήταν μουσουλμάνοι! Ο μακαριστός είχε κάνει πολλά «ανοίγματα» στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και στους θρησκευτικούς τους ηγέτες ως Αρχιεπίσκοπος, κάτι που όπως φάνηκε δεν ξέχασαν οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Ξάνθης...
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Αλέξανδρος Κοντός, ο δήμαρχος και ο Νομάρχης της πόλης, ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ο εκδότης κ. Νικόλαος Καραμανλής και ο επιμελητής του βιβλίου, δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Ριζούλης. Όλοι τόνισαν το σπουδαίο έργο που πραγματοποίησε ο μακαριστός Χριστόδουλος και την τεράστια συμβολή του στην αναζωογόνηση της Εκκλησίας. Έκαναν λόγο για μια χαρισματική ηγετική φυσιογνωμία που σπανίως εμφανίζεται στα δημόσια και τα εκκλησιαστικά πράγματα της χώρας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη θέσπιση του επιδόματος του τρίτου παιδιού για τις οικογένειες της Θράκης και στην ευαισθησία του γύρω από τα εθνικά θέματα. Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την υπερηφάνεια τους για το ότι ο μακαριστός Χριστόδουλος καταγόταν από την Ξάνθη, ενώ θύμισαν ότι όσο ήταν εν ζωή τον τίμησαν, συμπεριλαμβάνοντας τον στις τρεις κορυφαίες προσωπικότητες της περιοχής, όλων των εποχών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, θύμισε άγνωστα περιστατικά από τη συνεργασία του με τον μακαριστό Χριστόδουλο, τον οποίο χαρακτήρισε μοναδικό εκκλησιαστικό ηγέτη. Υποστήριξε ότι το βιβλίο παραδίδει τα λόγια του στην ιστορία και ευχήθηκε να διαβαστεί από όλους τους Έλληνες και να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη.
Το βιβλίο κυκλοφορεί στα μεγάλα και στα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία από τις «Ελληνικές εκδόσεις» με την επιμέλεια της εταιρείας «i-force». Σε πολλές περιπτώσεις διατίθεται κατόπιν παραγγελίας ενώ σύντομα ετοιμάζεται η τέταρτη έκδοσή του. Την 1η Νοεμβρίου οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την παρουσίαση στο Βόλο, την πόλη που τόσο αγάπησε -αλλά και αγαπήθηκε- ο μακαριστός."