Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Εθνικισμός ειναι η συνειδηση,πατριωτισμός το ενσυκτο.Δύο ενοιες διαφορετικές αλλά ταυτοχρόνως και αλληλένδετες.Το ενσυκτο ειναι αυτό που θα σε βοηθήσει να σωθείς σε περίπτωση που θα σου επιτεθεί ο εχθρός.Όταν πας για παραδειγμα να επιτεθείς στην γάτα ενσυκτωδος θα σου βγάλει τα νύχια για να αμυνθει.Έτσι και όταν ένα έθνος(Α) επιτεθει σε ένα άλλο έθνος ενσυκτωδός θα αμυνθεί το άλλο έθνος(Β) και θα αντεπιτεθει στην συνέχεια συνειδητοποιώντας ότι το άλλο έθνος(Α) αποτελεί έχθρό για αυτό.Το φαινομενο αυτ'ο ονομάζεται και αμυντικός εθνικισμός

Εδω στην Ελλάδα,τους ανθέλληνες τους ενοχλεί ο ελληνικός εθνικισμός ο οποίος συμφωνα με τον μεγάλο ερευνητη Αλέξανδρο παπαναστασίου είναι μόνο αμυντικός και όχι επεκτατικός δηλαδή ιμπεριαλιστικός.Ο εθνικισμός μιας χωρας μπορεί να συνυπάρξει με τον εθνικισμό μιας άλλης χώρας και αυτό γιατι οι εθνικιστές οφείλουν σαν εθνικιστές που ειναι να σεβονται όλα τα εθνη όταν όμως σεβονται και τα ίδια το δικό τους.Δεν μπορούμε εμείς σαν Έλληνες να σεβαστούμε το έθνος της Τουρκίας την ώρα που οι Τουρκοι κατέχουν ελληνικά τμηματα και διεκδικούν το Αιγαίο.Αντιθέτως συμφωνα με τους νόμους της φυσης πρέπει να ενεργοποιηθεί το ενσυκτό(πατριωτισμός) να αμυνθούμε και στην συνέχεια να συνειδητοποιείσουμε ότι το έθνος της Τουρκίας αποτελεί έρχθό και αν αντεπιτεθούμε(εθνικισμός).

Σήμερα αν πεις σε κάποιον είμαι εθνικιστής θα σε βγάλουν ακραίο.Δεν είσαι όμως ακραίος γιατί στις ιδεές δεν υπάρχει ο όρος ακραίος.Δεν μπορούν να σου πουν λες λίγο την αλήθεια ή πολύ την αλήθεια.Η λες την αλήθεια ή δεν την λές.Ή ειναι λανθασμένες οι απόψεις σου ή σωστές.

ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ

Χτες το βραδυ στην Βουλή των γυφτων ειχαμε 86 ψηφούς υπέρ,16 αποχές και 1 μόνο κατά από τον τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Σέρβων σχετικα με το ψήφισμα που κατέθεσαν τα δύο μεγάλα αλβανικά κοινοβουλευτικά κόμματα στη χώρα, με το οποίο ζητείται από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με αυτό.

Το ψήφισμα αυτό, το οποίο κατέθεσαν προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή της ΠΓΔΜ τα δύο αλβανικά κόμματα, η συγκυβερνώσα «Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) του Αλί Αχμέτι και το αντιπολιτευόμενο «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι, τιτλοφορείται ως «Πρόταση ψηφίσματος για τις σχέσεις μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και του Κοσόβου».

ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΗΝ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ 39ου ΑΛΛΑ ΝΑ... ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ...
...
Είκοσι μαθητές του 39ου Λύκειου Αθήνας μεταφέρθηκαν για εξετάσεις στην "Σωτηρία" μετά την αποκάλυψη ότι καθηγητής τους παρουσίασε κρούσμα φυματίωσης εν έτη 2008. Το "συγκρότημα" μας ενημερώνει πως την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει από το προσωπικό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών, έλεγχος των δερμοαντιδράσεων, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το «Σωτηρία» προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες. Δεν μας λέει ασφαλώς πως όλα αυτά είναι συνεπακόλουθα της ακατάσχετης λαθρομετανάστευσης που μας γυρίζει πίσω 100 χρόνια εισαγωντάς μας εκτός από φυματίωση, υπατίτιδα, ψείρες και άλλα παρόμοια. Ο Νομάρχης κατά τα άλλα μας λέει να διατηρήσουμε την... ψυχραιμία μας αφού η φυματίωση είναι πλέον... αντιετωπίσιμη! «Αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία. Είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να προκαλεί πανικό σε κανέναν, αφού η φυματίωση αντιμετωπίζεται πλέον αποτελεσματικά» δήλωσε ο νομάρχης.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ.

ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ.



Χλωρό δεντρί , ξεριζωμένο απ’το χώμα σου.
Παιδί μικρό , αποχωρισμένο σκληρά από φίλους και παιγνίδια , έφυγες από την αγκαλιά της Πατρίδας σου της χαροκαμένης , και κυνηγημένο από τους άπιστους σκύλους ήρθες και πάτησες ανάλαφρα , μα σταθερά , αντρίκια και με εμπιστοσύνη , με το μικρό σου πόδι τη γη μου.
Και φυτεύτηκες μέσα μου.
Οι κομμένες ρίζες σου , οι τρυφερές ακόμη , μα τόσο κακοπαθημένες , ένοιωσαν , ότι τούτο το άγνωστό σου μέχρι τότε χώμα δεν ήταν ξένο. Μόνο καινούργιο. Κι αμέσως , άπληστα κι αχόρταγα , ρούφηξαν τους πλούσιους , παληούς χυμούς του και ρίζωσαν. Χώθηκαν βαθειά στα σπλάχνα , έφθασαν μέχρι την καρδιά μου και είπαν: ‘Εδώ θα μείνουμε , γιατί τούτο το χώμα μας περίμενε. Τούτο το χώμα είναι και δικό μας!’
Κι έτσι , απλά μα τελεσίδικα , σε δέχτηκα και σ’έκανα ένα από τα παιδιά μου. Κι έγινες το αγαπημένο μου.
Κι έτσι , φυσικά και αναντίρρητα , με δέχτηκες και μ’έκανες Μάνα σου. Κι έγινα η δεύτερη κι αγαπημένη σου.
Μα ήσουνα παιδί σκληρό κι ανήσυχο , Ανδρόνικε.
Δεν με άφησες σε ησυχία , ούτε τους πεθαμένους μου άφησες να αναπαυθούν. Έφερες τα πάνω , κάτω. Μου ανασκάλεψες τα σπλάχνα. Μέχρι την καρδιά μου έφτασες.
Ήξερα , όμως , πως για κάτι το μεγάλο , για κάτι το ωραίο έψαχνες και σ’άφηνα. Σου επέτρεπα να κοιτάζεις μέσα μου και σου έδειχνα εμπιστοσύνη και τα πιο βαθειά θαμμένα μυστικά μου. Την ύπαρξή μου ολάκερη σου χάρισα.
Γιατί σε γνώριζα από τριών χρονών παιδάκι , Ανδρόνικε , και καταλάβαινα την αγάπη , την αγωνία σου και τον πόνο σου και τον φόβο σου για μένα. Από τότε , απ’τα μικράτα σου , γιε μου πολυαγαπημένε , φοβόσουνα μήπως με χάσεις. Φοβόσουνα , μήπως και μένα , τη Μεγάλη σου Μάνα , τη δεύτερη και πιο αληθινή σου , ανόσια χέρια ληστών μ’αρπάξουν και με στερηθής , όπως έγινε και με την πρώτη σου πικρομάνα , τη Μικρασία. Έτρεμες , πικρέ μου Έλληνα , μήπως δολοφόνοι με μάσκες κι εγκληματικά πλάσματα της νύχτας με σχέδια καταχθόνια μπορέσουν και μας χωρίσουν. Κι ήθελες να βρής τις πιο βαθειές μου ρίζες και να τις ποτίσεις , να τις φροντίσεις και να τις δυναμώσεις. Να τις κάνεις παντοδύναμες και ακλόνητες. Να τις δέσεις στέρεα και βαθειά στη γη την Ελληνική με το Γόρδιο Δεσμό του άλλου μου του γιου του λατρεμένου , του Μεγαλέξαντρου.
Γι’αυτό κι εγώ σε άφησα. Σ’άφησα να ψάξεις βαθειά και να βρεις.
Και βρήκες , Ανδρόνικε , στα μυριόχρονα βάθη μου , ρίζες και χώμα. Κόκκαλα και στάχτες. Χρυσάφι , σίδερο και πέτρα. Αστέρια και φοίνικες. Βρήκες σπαθιά και γραφίδες.
Και βρήκες Ύλη και Πνεύμα.
Κι όλα είχαν το πανάρχαιο το Ελληνικό το χρώμα , το ανεξίτηλο στους αιώνες: To γαλάζιο.
Κι η ύλη και το πνεύμα , που χιλιάδες χρόνια φύλαγα ζηλότυπα στα σπλάχνα μου , είχαν το μοναδικό το χρώμα , που μόνο ο ουρανός κι η θάλασσα σ’αυτή την ευλογημένη γωνιά της γης έχουν. Γιατί , από πάντα μου , Ελληνίδα κόρη ήμουν , κι όσοι κι αν με πάτησαν , κανένας δεν μίανε την ψυχή μου και το είναι μου. Το χώμα μου κι ο ουρανός κι ο αέρας μου , Ανδρόνικε , το ξέρεις τόσο καλά εσύ , ήταν , είναι και θα είναι στους αιώνες Ελληνικά κι αμόλυντα.
Αλλά τώρα έφυγες , πικρογιέ μου. Με άφησες σε χρόνους πικρούς και δύσκολους και φοβάμαι. Γιατί είναι καταχθόνιοι και δυνατοί αυτοί που με θέλουν και τα σχέδια τους παγκόσμια. Και τα αδέρφια σου είναι μόνα στον κόσμο , χωρίς φίλους από πάντα. Αλλά είναι και δυνατά , Ανδρόνικε , τόσο δυνατά μερικές φορές ,σαν το θελήσουν , και αυτό μου δίνει θάρρος κι ελπίδα. Όμως , παιδί μου αξέχαστο , φώτιζέ τα να πιστέψουν , πως τώρα , αυτή τη στιγμή , αν γίνει κάτι , θα είναι για πάντα πια. Και θα είναι η αρχή του τέλους και για αυτά και για εμένα , τη Μακεδονία σου , και για όλη την Ελλάδα μας. Φώτιζέ τα , γιε μου , να θελήσουν να πιστέψουν , πως έφτασε η στιγμή να πουν : Κάτω τα χέρια απ’τη Μακεδονία !!! Κάτω τα χέρια από την Κύπρο !!! Κάτω τα χέρια από Βόρειο Ήπειρο , Κωνσταντινούπολη και Ιωνία !!! Κάτω τα χέρια απ’τα αλύτρωτα αδέρφια μας !!! Κάτω τα χέρια απ’την ΕΛΛΑΔΑ μας !!! Εμείς τα παιδιά της , οι Έλληνες , σαν ένας άνθρωπος , το βροντοφωνάζουμε. Ή ΟΛΟΙ θα ζήσουμε σε μια ΕΛΛΑΔΑ ελεύθερη κι ακέρια ή ΟΛΟΙ θα πεθάνουμε !!! Αλλά μια σπιθαμή γης , μια χούφτα χώμα ή θάλασσα , μια γωνιά ουρανού δεν θα μας πάρετε!!!
Το χώμα μου , παιδί μου , που θα σε σκεπάσει θα είναι ελαφρύ , γιατί εσύ ο ίδιος το αναζωογόνησες.
Σ’αγκαλιάζω τώρα , γιε μου , και σκέφτομαι , ότι ήταν του θεού θέλημα και με τη ζωή και με τον θάνατο σου το χώμα και τις ρίζες μου να δυναμώνεις.
Και τώρα σπλάχνο μου , γίνε γοργόφτερο πουλί κι :
Άντε και πες στον Φίλιππο
και στον Αλέξαντρό μου
να σύρουν σάρισες , σπαθιά ,
να τρέξουν στο πλευρό μου.....
ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΙΓΕΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ.ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΨΥΧΩΝΕΣΤΕ!!

Αντιδρούν οι Πατρινοί στο «Κέντρο Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών»

Στο Δρέπανο, περιοχή του δήμου Ρίου στο νομό Αχαΐας, θα κατασκευαστεί το «Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Η τοποθεσία απέχει 15 μόλις χιλιόμετρα από την Πάτρα και θα είναι χωρητικότητας 1.000 ατόμων. Υπενθυμίζουμε ότι από το από το 2002 ως το 2007 παρατηρήθηκε αύξηση της παράνομης μετανάστευσης κατά 93%! Μόνο πέρσι συνελήφθησαν 112.364 άτομα που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου εσωτερικών. Η απόφαση όμως του ΥΠΕΣ για την δημιουργία του… «Κέντρου Φιλοξενίας» έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί τις πρώτες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία που έχει αντίθετη άποψη…

Κινητοποιήσεις σήμερα από τους κατοίκους
Ξεκινώντας από σήμερα, οι κάτοικοι του Ρίου Πάτρας θα πραγματοποιήσουν μία σειρά από δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην δημιουργία του Κέντρου. Σε αυτές περιλαμβάνονται αποκλεισμοί του εθνικού δρόμου, συλλαλητήριο και κλείσιμο του δημαρχείου. Σημαντικές δηλώσεις έκανε και ο δήμαρχος Ρίου, Χρήστος Λιανόπουλος: «Είμαστε αποφασισμένοι και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει ο καταυλισμός. Αλλωστε, το πρόβλημα δεν λύνεται με αυτές τις προτάσεις». Πρόσθεσε ακόμη πως «εάν το λιμάνι της Πάτρας ήταν «φρούριο» οι μετανάστες δεν θα ήταν στην Πάτρα, είναι εδώ γιατί γνωρίζουν ότι μπορούν να περάσουν στην Ιταλία».

Φαίνεται όμως πως όλα αυτά δεν απασχολούν τους αρμοδίους και κυρίως τον Προκόπη Παυλόπουλο, που δεν χάνει ευκαιρία να τονίσει πόσο συμπαθεί τους μετανάστες και το μέγεθος της… προσφοράς τους στην ελληνική κοινωνία! Κέντρο Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών «Η Ωραία Ελλάς»…