Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

316 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΓΙΑΝΝΕΝΑ :ΟVER ΑΠΟΔΟΣΗ 1,6€
244 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ: 1 ΑΠΟΔΟΣ 2,00€
341 ΣΕΒΙΛΛΗ-ΛΑΚΟΡΟΥΝΙΑ: ΟVER ΑΠΟΔΟΣΗ 1,8€
329 ΜΟΝΑΚΟ-ΜΠΟΡΝΤΟ: Χ ΑΠΟΔΟΣΗ 3,05€
332 ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΣΕΡΜΕΝ-ΣΟΣΟ : 1 ΑΠΟΔΟΣΗ 1,7€

ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ: 16,6 Χ (.... τον αριθμό που επιθυμείτε.....)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Θουκιδίδης-Σκανδαλίδης

 Αυτός ο Σκανδαλίδης δεν έχει το Θεό του! Ίσχυρίστηκε πως αν ζούσε σήμερα ο Θουκιδίδης θα έλεγε " ΝΑΙ¨" στο νομοσχέδιο για την χορήγηση της Ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες. Παραφράζει κάποιο χωρίο από τον επιτάφιο λόγο του Περικλέως, του Θουκιδίδου. Ερμηνεύει πως " η διαφορά μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης, είναι ότι οι μεν Αθηναίοι, σε σύγκριση με τους Σπαρτιάτες, δεχόταν τους ξένους στη πολή τους" .

Μέγα λάθος! Το αρχαίο κέιμενο λέει: τν τε γρ πλιν κοινν παρχομεν, καοκστιντε ξενηλασαιςπεργομν τινα μαθματοςθεματος , μκρυφθνν τις τν πολεμωνδνφεληθεη, πιστεοντες οτας παρασκευας τπλον καὶ ἀπταιςτῷ ἀφ' μν ατνς τὰ ἔργα εψχ·

 Μεταφραση:Την πόλη μας την παρέχουμε ανοιχτή, και ποτέ δεν αποκλείουμε κανέναν διώχνοντας τους ξένους από οποιοδήποτε μάθημα ή θέαμα, από το οποίο, αν δεν το κρατήσουμε μυστικό και το δει κανείς από τους εχθρούς μας, είναι δυνατόν να ωφεληθεί, γιατί πιστεύουμε όχι τόσο στις προετοιμασίες και τα στρατηγήματα όσο στην έμφυτη γενναιότητά μας στα έργα.

Με άλλα λόγια ο Θουκιδίδης μας, λέει πως οι ξένοι ήταν δεκτοί στην Αθήνα μόνο ως " Τουρίστες" Δηλαδή: "Ερχόταν, Έβλεπαν, Έφευγαν"

Επίσης ξεχνάει να μας πει ο Κυριος Σκανδαλίδης πως ο Θουκιδίδης λέει παρακάτω σχετικά με τους προγόνους ότι οφείλουμε να παραδόσουμε την γή μας στα παιδιά ελεύθερη όπως και την παραλάβαμε από τους παππούδες μας . Τέλος ας ρίξει και μια ματιά γενικότερα στην ΙΣΤΟΡΊΑ να δει πως οι μέτοικοι της  Αρχαίας Αθήνας δεν  κατειχαν κανένα πολιτικό δικαίωμα.


Παρακάτω, αν επιθυμείτε μπορείτε να απολαύσετε και τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Ελληνικό κοινοβούλιο.