Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ενδυναμωστε την πίστη σας

Έρχονται χαλεπά χρόνια αδερφοί. Πολύ δύσκολοι καιροί. Ο πατέρας θα βιαζει τη κόρη του ( όχι ότι δε γίνεται) και ο αδελφός θα σκοτώνει τον αδερφό του. Θα περάσουμε πολύ δυσκολα χρόνια. Το παιδί θα ζητάει από τη μάνα να το ταΐσει και η μάνα θα στεναχωριέται επειδή δεν έχει να του δωσει να φάει.
Η σωτηρία μας βρίσκεται στο Χριστό.
Μόνον ο Ιησούς σώνει. Ο Χριστός δεν ειναι κάποια ιδεολογία, που αναζητά την αλήθεια, αντιθέτως είναι ο Ίδιος η Αλήθεια: « Εγω ειμί το Φως και η Αλήθεια» όπως ειχε δηλωσει.
Πότε ξανά άνθρωπος στο κοσμο τόλμησε να δηλώσει κάτι τέτοιο; Μήπως ο Βουδας; Μήπως ο Μωάμεθ; Μήπως ο Μαρξ; Δεν νομίζω.....Μόνον Εκείνος
Γι΄αυτό αγαπητοί μου επειδή  γνωρίζουμε ποιος θα μας σωσει, πρέπει να πιστεύουμε σε Αυτόν. Να προσευχηθούμε σε αυτόν καθώς και να αγωνιστουμε για Αυτόν διδάσκοντας το Θείο του Λόγο.
Χρειάζεται αδερφοί μου:
Ταπείνωσις, αγάπη, εγκράτεια , νηστεία και πάνω από όλα προσευχή. Γιατί η προσευχή: είναι η άμεση επικοινωνία με το Θεό. Όταν προσευχόμαστε, μιλάμε με το Θεό. Πολλές φορές όμως του ζητάμε κάτι άλλο Αυτός δε μας το δινει. Αυτό συνέβη γιατί το ζητάμε με λάθος τρόπο.
Ακόμη πολλές φορές και αν βαριόμαστε να προσευχηθουμε, ειδικά το βράδυ, ας πούμε ένα "Πατερ Ημών". Δε νομίζω να μας ειναι τόσο κουραστικό να πουμε ένα "πατερ ημών".Αλλά όταν θα το πουμε να έχουμε καρδιά.
Όπως λένε και οι Άγιοι Πατέρες της εκκλησίας μας,
«Όταν προσευχόμαστε καλύτερα να έχουμε καρδιά παρά λόγια».
Εκεί βρίσκετε το κλειδί για τη σωτηρία μας.
Κλείνοντας να σας θυμίσω μερικές συντομες προσευχές που μπορείτε να λέτε νυχθημερόν:
«Κύριε Ιησού Χριστέ, Ελέησον με»
«Κύριε Ιησού Χριστέ, Φωτισόν με»
«Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ήμας».
Και άλλες παρόμοιες!