Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

μετά την καταργηση και μειωση επιδομάτων στους αγροτες από την Νέα Ταξη Πραγμάτων δια μέσου της κυβέρνησης ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ.
Όπως βλέπετε, η Παγκοσμια Κυβερνηση δεν θελει την καταναλωση των αγαθών που προερχονται παραγωγους. Γι΄αυτό θέλει να καταστρέψει τις αγροτικές εκτάσεις ωστε να αναγκαστει ο κοσμος να τρωει τα μεταλαγμένα που θα του ΠΑΣΆΡΕΙ η νέα Κυβέρνηση του Αντιχριστού.
Ας δουμε τι αναφέρει χακτηριστικά το Δελτίου τυπου της Ελλασόνας για το Ζημιογόνο σκουληκι:


 Περισσότερα από 400.000 στρέμματα βαμβακιού έχουν καταστραφεί στο νομό Λάρισας από το πράσινο σκουλήκι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γεωπόνων της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης της Νομαρχίας Λάρισας. Συγκεκριμένα σε επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο γεωπόνων της Νομαρχίας σε βαμβακοφυτείες του νομού διαπιστώθηκε ότι η ζημιά που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες αγγίζει το 30- 80%.

 
  Σύμφωνα με το Γεωπόνο και δρ. εντομολογίας της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης της νομαρχίας Λάρισας κ. Δ.Σταυρίδη η προσβολή πράσινου σκουληκιού στις  βαμβακοκαλλιέργειες του νομού είναι τεράστια. Από το σύνολο των 420.000 στρεμμάτων που έχουν προσβληθεί από το πράσινο σκουλήκι η ζημιά σε αρκετές περιπτώσεις  ανέρχεται σε ποσοστό 30-80% ενώ  στα υπόλοιπα 100.000 στρέμματα  η προσβολή είναι  πιο μικρή. Το κλιμάκιο γεωπόνων της Νομαρχίας Λάρισας επισκέφθηκε βαμβακοφυτείες στις περιοχές των Φαρσάλων (Ευίδριο, Ανωχώρι, Σταυρό) καθώς  και περιοχές του Νομού Λάρισας Ζάππειο, Καρυές, Νίκαια, Τερψιθέα, Γιάννουλη, Πλασιά και Καστρί.  Από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη προσβολή  από σποντόπτερα και συνίσταται στις περιπτώσεις αυτές να γίνεται επέμβαση με εγκεκριμένα σκευάσματα που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα  την καταπολέμηση και των δύο εχθρών.
Στις βαμβακοφυτείες που έχουν έντονη προσβολή πράσινου σκουληκιού η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη. Η Διεύθυνση  Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας  Λάρισας θα παρακολουθεί στενά το πρόβλημα και θα προβεί σε αναγγελίες όταν χρειαστεί για τον έλεγχο του εντόμου και την πορεία της καλλιέργειας.

  Η διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας κάνει έκκληση στους παραγωγούς κατά τη διάρκεια των ψεκασμών να τηρούν τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα. Να μη ξεπερνά τις δοσολογίες και μέσα σε οικιστικές περιοχές να χρησιμοποιούν όσο το δυνατό ηπιότερα φάρμακα. Τέλος καλούνται οι παραγωγοί να ελέγχουν τα χωράφια τους και στην περίπτωση που διαπιστώνουν 5 τουλάχιστον ζωντανά σκουλήκια στα 100 όργανα (καρύδια, χτένια, λουλούδια) να προβούν άμεσα σε χημική παρέμβαση με ένα κατάλληλο εγκεκριμένο εντομοκτόνο.