Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΡΟΔΑ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ 2010-ΚΡΙΤΙΚΗ

Θέλώ να γράψω μέσα από το blog μου την απόψη μου για την ταινία που πήγα και παρακολουθησα. Πρόκειται για την ταινία όπως είδατε και στο τίτλο ρόδα τσάντα και κοπάνα του Ομηρου Ευστρατιαδη. Μολονότι είμαι θαυμαστής της σειράς «ρόδα τσάντα και κοπάνα» ( για να φανταστειτε πόσ αγαπησα αυτη τη σειρά έκανα και σελίδα θαυμαστων στο faceboοk) , για το καινούριο επεισόδιο δεν μπορώ να πω και τα καλύτερα λόγια. Δεν είχε μέσα της αυτο το αγνό και ηθικό στοιχείο που θα σε έκανε να γελάσεις όπως οι παλαιότερες ταινίες των 80s. Κυριαρχούσε το βρισίδι και οι άσεμνες χειρονομίες. Δηλαδή  για να γελάσεις εν ετει 2010 πρέπει να ακουσεις βρισιές και να δεις άσεμνες χειρονομίες; Και πάλι δε γέλασα όσο γέλασα με τις ταινίες «ροδα τσαντα και κοπανα» της δεκαετίας του 80. Δεν μου βγαινε από μέσα μου, το αυθορμητο γέλιο. Ακόμα ήταν ένα έργο που προσβαλε τη θρησκεία μας. Για την ακρίβεια: Είναι η πρώτη μέρα του αγιασμού. ΄Και έρχεται ένας τρελοπαπάς με μια μηχανή moto-cros τρέχοντας με επιβλητικό τρόπο. Κάποια στιγμη χτυπάει το κινητο του και ακουγεται ύμνος του Ολυμπιακού σε βυζαντινή μορφή. Αργότερα όταν φτάνει στο χώρο που είναι συγκεντρωμένοι οι μαθητές, τρέχει με χίλια ο παπάς τρομάζοντας τους μαθητές που ήταν συγκεντρωμένοι. Στη συνέχεια αναφέρει πως αυτό το σχολείο το έχει 30 χρόνια πελάτες καθώς τα πέρνει χοντρά από αυτό. Αυτά εν ολιγοις έκανε ο παπάς. Όμως η υβρις προς τη θρησκεία μας δε σταματα εδώ αλλά συνεχίζεται και σε ένα άλλο μέρος της ταινίας. Οι μαθητές αναφέρουν με αλαζονικό και άσεμνο τρόπο την Έυα και την Κασσιανή ως γυναικάρες θαρρείς πως μιλουσαν για πορνοστάρς. Ντροπή! Βέβαια, από αυτη την ταινία δεν έλειπε και μια πουστάρα μαθητής. Αλοίμονο. Μπορεί να φανταστεί κανείς συγχρονο έργο που να μην παίζει κάποιος ανώμαλος; Ενώ τέλος θέλω να αναφερθω και σε αλλοδαπους μαθητές. Πολυπολιτισμικη κοινωνια δεν έχουμε; Δεν πρέπει να βλέπουμε μαυρες και κιτρινιάρικες φάτσες στις ταινίες. Εκτός βέβαια και των αρνητικών της  είχε και και τα καλά της. Ομορφες παρουσίες, ωραία μουσικά κομμάτια και φοβερά σκηνικά. Πάντως κορυφαίος ηθοποιος όλων ήταν φυσικά ο Στηβ Ντούζος. Όλα τα λεφτά το άτομο!!! Τα 8,5€ που έδωσα ,άξιζαν μονο και μόνο για αυτόν. Δε θα με χάλαγε βεβαια να ακουσω και την αποψή σας από όσους την είδατε.

ο Χριστός ξανασταυρώνεται- dowload- καζαντζάκης

Κάποιος φίλος μου ζήτησε το Βιβλίο του Καζαντζάκη ο Χριστός Ξανασταυρώνεται και σκέφτηκα πως καλό θα ήταν αν το μοιραζόμουν μαζί σας.
http://www.megaupload.com/?d=NCDC9CID
Αν θέλετε φυσικά μπορείτε να αντιγράψετε το link ελεύθερα και να το βάλλετε στο δικό σας site.

ΥΓ: Υπάρχει επίσης και η σειρά που ειναι βασισμένη  στο μυθιστορημα του καζαντζάκη αλλά δεν ειναι σε καλη ποιότητα. Αν θέλετε κάντε κλικ πιο κάτω. Θα ψάξω προσωπικά να την βρω σε καλυτερη ποιότητα και να τη διαμοιραστω φυσικά μαζί σας.
Greek-Movies - Ο Χριστός ξανασταυρώνεται (1975)
 ΥΓ2: Να υποσημειωσω πως δεν έχω διαβάσει το βιβλίο του Καζαντζάκη ακόμα ουτε την ταινία. θα γραψω την κριτικη μου εννοείται, αλλά οταν τελειώσω